2012. nov 10.

Déryné, cseppnyi francia milieu

írta: mood reader
Déryné, cseppnyi francia milieu

Ki ne hallott volna már Budapest egyik legmisztikusabb helyéről, a Dérynéről. Azért nevezem misztikusnak, mert szinte mindenki ismeri, mégis igen kevesen voltak már személyesen is. A hely image-e nagyon magas árakat és elegáns környezetet sugall, ezért sokan vannak, akik még nem merték kipróbálni. 

PicsArt_1352410265823.jpgEzúton javaslom mindenkinek, hogy igenis tegye meg, mert megéri! Az étterem napközben egy kedves kis éttermecske, de valódi hangulatát, az igazi milieu-t sötétedés után ölti magára, amikor tompított fényével valódi francia bár hangulatot áraszt. Az embernek kedve lenni bárkivel szóba elegyedni a bárpultnál egy ital mellett, míg az asztalára vár. Mert ne induljunk egy vacsorázni a Dérynébe asztalfoglalás nélkül!!
Ez nem egy amerikai stílusú hodály! kevesebb asztal, kellemesebb, meghittebb környezet! De amitől a hely igazán varázslatossá lesz, az a tökéletesen hozzáértő személyzet!!! Azt hiszem első alkalommal a személyzet miatt éreztem igazán az elegáns francia éttermek szellemét. 

letöltés (1)_1.jpgTudjátok, amikor hip-hop megjelenik a főfő szakács, hímzett fehér egyenruhában, hatalmas sipkában és tudod, hogy A szakács a konyhán! Tenyerén egy ínycsiklandozó és szemet gyönyörködtető rozmaringos nyers báránybordácskával és mosolyogva, másik kezét háta mögé hajtva mutatja be neked a napi ajánlatot... Komolyan, nézzétek meg az új Jean Reno filmet, tiszta déja-vu:) http://filmtrailer.hu/film/en-a-sef-jean-reno-uj-vigjateka/ 

Szóval 7 után egy könnyű vacsora, halkan játszik egy hölgy a bárzongorán, félhomály, kellemes beszélgetés. Én egy házi limonádét kérek, Anna pedig mentás-gyömbéres teát. A bárpincér már jól ismer minket, kedvesen érdeklődik hogylétünk felől és ajánlja a ház specialitásait és nem, nem sértődnek meg, ha végül csupán iszogatsz és nassolsz, mert csodálatos a házi baguett sós vajjal, vagy a sült krumpli mártogatókkal, mert nem csak a nagyon elegantos ételeket kínálja a ház. Most azért éhesek vagyunk, de a napi leves most nem Sajtleves:( A sajtleves a mindenem!! És legutóbb annnyira, de annyira csodálatosan finom volt!!! Na nem gond, akkor ma tésztázunk. Anna Raviolit és pedig Lasagne-t kérek. Minden, mint mindig nagyon egyedi, odafigyelős, gusztusos:) És persze finnnommmm:):) A mosdóba menet felfigyelek a süteményekre is, és úgy döntünk ma este bűnbe esünk. Anna csokoládés sajttortát választ, ami valóban szemet gyönyörködtető, én pedig csoki mousse kockát. Hát gyerekek...konkrétan úgy falatoztuk, ahogyan a desszertreklámokban kanalazzák a celebek a csupa E-s habokat. Lassan, minden falatot lassan ízlelgetve le a kanálról, csukott szemmel... Most is összefut a nyál a számban, ha rágondolok! Végül a 2 főételért, 2 desszertért, egy kávéért, egy teáért, egy vízért és a limonádéért 8000Ft-ot fizettünk. Valóigaz, hogy a Déryné nem olcsó, de aki szereti a finom ételeket, a kellemes, meghitt hangulatot az látogasson el. Különösen ajánlom egy komolyabb randevú, vagy valamilyen évforduló, meghitten ünnepelendő születésnap alkalmára. Tutira emlékezetes marad!!

Szólj hozzá

ajánló étterem vacsora Déryné