2013. feb 17.

Kedvencünk a sajtos-tejfölös tarja

írta: mood reader
Kedvencünk a sajtos-tejfölös tarja

Már minden kedves olvasóm jól tudja, hogy húskedvelő a család nálunk:) Így nem is csoda, hogy ez a sült a nagy kedvenc hétvégi vacsora alap. Nem csak ízletes, puha, kellően szaftos (nem kedveljük a száraz húsokat különösképpen lásd pulykamell), de könnyű és viszonylag gyorsan elkészül. A sütés mondjuk idő, de az effektív meló vele kevés:) 

SAJTOS-TEJFÖLÖS TARTJA

20130120_200645_Sophia_Pinstripe.jpg

Szinte minden húst az Intersparban veszek már egy jó ideje. Mert ott mindig friss és szép a húsáru, amit a Tescoról évek óta nem mondható el:( A piac meg macerás, mert olyan korán kéne kelni hozzá, na én meg hétvégén nem vagyok a korán kelős fajta:) Arról már nem is beszélve, hogy az IS hentes fiúi mindig nagyon kedvesek és segítőkészek:) Az ember picit mosolyog, esetleg bizonytalankodik és ők olyan szívesen segítenek a kezdő háziasszonykáknak:))) Így mikor sorra jutok kérek 6 szelet tarját, mindig a legszebbet kapom és csodálatos szeleteket vágnak nekem. Nem kell túl vastagra vágatni, de azért legyen mit klopfolni rajta! 

20130120_141820_Sophia_Pinstripe.jpgEgyszer egy főzős műsorban láttam talán, azóta én is ezt alkalmazom: a húsokat vágó deszkára teszem, tetejét folpakkal lefedem és ezen keresztül klopfolom ki a husikat. Aztán fordítom és másik oldalukat is megdolgozom kicsit. Kell a tarjának, hogy kicsit meglazuljanak a rostok. Sózom és borsozom mindkét oldalát és magas tepsibe helyezem a hús szeleteket. 4-5 fokhagyma gerezdet karikázok a tetejükre, 2-3 vöröshagymát is rácikkezek, kevés majoranna és 2-3 kanál vaj kerül még a húsra. Ezután öntök alá egy pohár vizet és alufóliával lefedem. Előmelegített sütőben 190 fokon kb egy órát sütöm. Ezután leveszem a fóliát és sütöm még egy negyed órát így is. Nem baj, ha sok a víz alatta, majd elpárolog. Mikor pici színt kapott a hús és apadt a víz akkor tejfölt és reszelt sajtot halmozok a húsokra és addig sütöm, amíg a sajt szépen rá nem olvad:) Akkor sikerül legjobban, ha nem tűnik el teljesen a víz a hús alól, így szaftos marad és nem szárad ki.

20130120_192521_Sophia_Pinstripe.jpg20130120_200329_Sophia_Pinstripe.jpgMa krokettet dobtam mellé sütőpapíron a sütőbe (asszem Lidl-s mirelit volt) és vegyes kertész salátát csináltunk mellé a csuda reszelőm segítségével:) Mennyei lett, Myron is eléggé odavolt érte:))

Szólj hozzá

sajtos vacsora gyors tarja tejfölös krokett süt