Végre itt a spárga szezon! Tejszínesen, gombásan
Nagyon nagy kedvencem úgy 3 éve a zöld spárga. Hirtelen jött az indíttatás és azóta alig várom a szezonját. Tavaly még magot is vásároltam és próbáltam elültetni, de sajnos nem sikerült. Így amint megjelent a Sparban azonnal bevásároltam belőle! Ráadásul most még zsengék, nem fásak, szálkásak!! Nagyon kellemes és könnyű körete lehet sülteknek, de a hétvégén valami tejszínesre vágytam így ezúttal magam alkottam.
ZÖLD SPÁRGA TEJSZÍNNEL, GOMBÁVAL
A zöld spárgát én zöldségpucolóval mindig megkapargatom a szára alsó felén és le is vágok a végéből, ahol esetleg szárazabb. Sós és kicsi cukorral édesített vízbe teszem és puhára főzöm. Eközben a szűzpecsenyét felkarikázom és sóval, borssal, majorannával ízesítem. Majd vajban megsütöm. A szűzérmék elég gyorsan megsülnek szerencsére. Ezúttal a húst külön tálra szedtem miután megsült.
A serpenyőbe ezután újabb adag vajban újhagymát és csiperkegombát pároltam. Mikor kissé összeesett a zöldség rászeleteltem a megfőtt spárgát is és szintén sóval, borssal, majorannával ízesítettem. Néhány perc múlva a zöldségegyveleget megszórtam egy lapos evőkanál liszttel elkevertem majd egy kis doboz tejszínt öntöttem rá. Miután besűrűsödött én most egy kevés tejjel hígítottam rajta, hogy tésztával is fogyaszthassuk.
Remekül sikerült és jól illett össze a gomba meg a spárga is. Szuper volt spagettivel és krumplipürével is, mivel eléggé krémes lett az állaga!!