2016. ápr 20.

Kakasnál jártunk

írta: mood reader
Kakasnál jártunk

KAKAS ÉTTEREM 13. KERÜLET

 

A hétvégén a Vasúttörténeti Parkban járt a család. Old Timer Show volt az apropó, ami már tavaly is nagyon tetszett mindenkinek. Sajnos idén elég hűvösre, szelesre, esősre sikerült ez a délelőtt:( Viszonylag hamar fel is adtuk. Mivel okultunk a tavalyi árakból idén elhatároztuk, hogy nem a Parkban ebédelünk. Különben nagyon ínycsiklandozó kínálatból lehetett választani. A házi sajtoktól, füstölt húskészítményektől kezdve a lepényig mindent lehetett kapni, de az 1500 forintos kolbász kenyér, mustár nélkül nem túl vonzó ár:( Szóval okostelefonnal okosan találtunk házias éttermet a közelben.

A Kakas étterem a Reitter Ferenc utcában 3 perc volt kocsival. http://www.kakasetterem.hu/  Hála a 2 éves szokásainak fél 12-re az étteremben kellett lennünk és mint kiderült így volt csak bármi esélyünk üres asztalra vasárnap ebéd időben. Szerencsére a héten végre eltörölték a vasárnapi zárva tartást, de ez már nem az első étterem volt, ahol ebéd időben csupán 2-3 szabad asztal volt az étteremben és nyitáskor érkezni szerencsésnek tűnt, mert az utánunk érkező vasárnapi kirándulók, megéhezők már nem kaptak asztalt... Különben 2 nagy teremben sok asztala van az étteremnek, de majd mindegyik le volt már foglalva. Egy ficakban szerencsére maradt nekünk egy szabad asztal, ami szuper volt hármunknak babaszékkel felszerelve és még a roham előtt rendeltünk, így nem kellett a hisztiző, éhes gyereket nyugtatgatnunk:))) 

Sajnos a levest elfelejtettem lefotózni, pedig gusztusos volt és szuperfinom!! Ököruszály levest választottunk gazdagon, melyből tállal is lehetett rendelni, ez pedig bőven elég volt hármunknak! A második fogás már fotókkal illusztrálva:

photogrid_1461072193838_sophia_cornered1.jpg

Sajttal és sonkával töltött borda garnélarákos rizzsel. Persze a rizst a gyereknek kértem:) Imádja a rákocskát.

Apa pikáns bárányragut kért krokettel, neki ez a gyengéje:)

A gyerek meg szokás szerint teljes adagot kapott, ezúttal rántott csirkemellet sült krumplival! 

Csak akkor veszünk neki fél adagot, ha van külön gyerek menü jó áron, vagy ha nem tudjuk magunkkal vinni a maradékot. Különben egész adagot kérünk neki, mert a fél adagok ára általában 70% és mert így épp lesz egy adag vacsorája is:)) 

A húsok nagyon finomak voltak, nem papír vékonyak, hanem rendesen hús vastagságúak, jól megsütve, finom bundában. A krumpli és a rizs is kitűnő volt. A kiszolgálás kedves, segítőkész, gyerekkel is türelmes és figyelmes. A választék gazdag. A hal mellett külön borjú és bárány is volt az étlapon. Igazán jó szívvel ajánlom mindenkinek! Annyi furfang volt az étlapon, hogy a köretek külön voltak számolva, így azért nem annyira olcsó, mint amit a környékből különben kinézne az ember. A végösszeg 10.450 Ft volt, ami még 3 üdítőt, egy kávét és egy adag káposzta salátát is tartalmazott. Mindennel egyben igazán meg voltunk elégedve az ebédünkkel és a nagy adag levessel még nekem is maradt vacsorára fél hús:) Egyetlen javaslatom talán a weboldal csinosítása lenne, mert az étterem jobb, kellemesebb és igényesebb, mint a képek vagy a weblap összességében sugallja!

 

 

Szólj hozzá

étterem ebéd 13 kerület Budapest Kakas étterem Reitter Ferenc utca