2012. nov 16.

Romantikus olasz vacsora a Via Luna étteremben

írta: mood reader
Romantikus olasz vacsora a Via Luna étteremben

Szerdán azzal várt a férjem, hogy most azonnal szeretne velem tölteni egy romantikus vacsorás estet!! Majd kiugrottam a bőrömből:) Szoktunk mi étteremben ebédelni, vacsorázni, de amolyan romantikus-rákészülős-beülős estét már régen tartottunk. Munka után még elvittük a kiskutyát sétálni, mialatt kigondoltuk azt is, mely konyhára vágyunk a legjobban és az olasz nyert. Na jó, ez azért nem olyan meglepő, lévén mind a ketten imádjuk az olasz ételeket és római vakációnk volt eddig a legfalánkabb nyaralásunk. Konkrétan 2 óránként beültünk valahova enni egy újabb tészta vagy pizza csodát:) Bár Thaiföld óta meglepően nagy rajongója lettünk a thai konyhának is és éppen kinéztem egy új Thai éttermet Budán, most mégis az olasz mellett maradtunk.

letöltés_1.jpgAz olasz konyhájáról híres Via Luna nem ismeretlen már a számomra. Egy partner szokott ide szervezni vacsorát minden évben decemberben. Egyszerű, nem túl nagy méretű az étterem, de annál autentikusabb a sötétbarna, kockás abroszos asztalkáival, hangulatos olasz zenéjével, udvarias, kellemes személyzetével. Mindig olyan érzésem van, mintha egy tipikus olasz udvaros kert helységben ülnénk. És hiába pici a helység mégis meghitten tudtunk beszélgetni egymással. http://www.vialunaetterem.hu/ 

DSC00241_Sara_Cornered.jpgTomi nagyon éhes volt már így levessel indított. Az erőlevesét házi készítésű marhahúsos tortellinivel szolgálták fel. Szép sötét leves volt, jóízű tésztával. Főételt nehezen választottunk, mert egyszerre kívántuk a tésztát, a pizzát és a grill tálakat is, nem beszélve a hangzatos salátákról. Végül a férjem nem tudott ellenállni egy jó prosciuttos pizzának, én pedig grillezett mozzarellát kértem szintén prosciuttoval és rukkola salátával. Utóbbiból kapott Tomi is a pizzára egy keveset. A pizza vékony, kevés széllel, finom paradicsomos alappal, sok sajttal. 

DSC00242_Sara_Cornered.jpgA grillezett mozzarella ingerlően nézett ki!! És csodálatos, enyhén füstös íze volt. Bár a rukkola nem a kedvenc salátám, (túl nagy, erősek a levelek, minden falatnál a fele levél kilóg az ember szájából, amit úgy kell berágcsálni, ahogy a nyúl a káposztalevelet) olivaolajjal, koktélparadicsommal és olajbogyóval isteni könnyű esti választásnak bizonyult. Olasz testes vörösbort ajánlottak hozzá, ami tovább emelte a vacsora fényét:)

PicsArt_1352926248224_Cornered.jpgÉs bár nagyon jól laktunk kivételesen :) nem tudtunk ellen állni a desszerteknek sem. Tomi tiramisut kért, és egy gigantikus kockát kapott!! Én pedig csoki szuflét választottam, amit vaníliafagyival és eperszósszal szervíroztak és a mennyekbe repített. A szuflé köztudottan kényes édesség és nehéz tökéletesen eltalálni a sütési hőfojot és időt. Megemelem a kalapom, mert a Via Luna szuflé tökéletesen sikerült!!!! A csokidombból csak úgy kibuggyant a forró, sűrű csokimassza a kiskanalam nyomán:) 

Dudára és boldogra ettük magunkat 7500 forintból. Ebben a felsorolt ételek mellett benne volt 2 üdítő is. 

Még egyszer meg kell, hogy említsem a hozzáértő, udvarias személyzetet, akik szintén emelik a hely színvonalát. Mindig tudnak ajánlani az étlapról és segíteni a bor választásban is. 2 éve az említett partner vacsorán lazacos-rákos cannellonit kóstoltam és annyira kivoltam tőle, hogy megkérdeztem hogyan készítik. És legnagyobb döbbenetemre megkaptam a teljes receptet!! Sajnos már nincsen az étlapon cannelloni ezzel a töltelékkel, nálunk viszont azóta Xmas és Újév között mindig asztalra kerül a maradék lazac felhasználásaként mindannyiunk nagy örömére:) 

A helyszín: kicsi, de hangulatos, csendes, könnyen megközelíthető.
Az étel: igazán olasz, széles választék, olasz borokkal kísérve. 
A kiszolgálás: figyelmes, segítőkész.
Az ár: nem olcsó,de elfogadható az ételek minőségének ismeretében.
Ajánlás: tökéletes választás romantikus vacsorához, kisebb családi, baráti összejövetelhez.
Szólj hozzá

ajánló olasz étterem pizza desszert Via Luna