2013. már 24.

Baconbe tekert csirkemáj gyors vacsira

írta: mood reader
Baconbe tekert csirkemáj gyors vacsira

Ha valami, akkor a sült csirkemájakat igazán gyorsan el lehet készíteni. Végül is nem lehet minden nap nehéz húsokat fogyasztani. Talán tavasz váró is, hiszen olyan jól illik hozzá az egyszerű kertészsaláta is... DE erre még kicsit várnunk kell:(

BACONBE TEKERT CSIRKEMÁJ

20130127_191831_Hagrid_Clean.jpg

20130127_172441_Hagrid_Clean.jpgA májat megmosom és kettő részre vágom, ahogy adja magát. Ha epét látok benne akkor ügyesen ki kell vágni, nehogy megkeserítse a májunkat. A bacont félbevágom, mert elég hosszú marad így is. Kis tepsit veszek elő, kevés vajat teszek az aljába. Aztán minden májat egy fél baconnel körbe tekerek és libasorba állítom a tepsiben.Az íze kedvéért és mert mi nagyon szeretjük a hagymát rácikkezek 1-2 vörös hagymát is. A végén megszóróm sóval, borssal, majorannával, egy kevés vizet locsolok alá, alufóliával lefedem és előmelegített 180 fokos sütőbe tolom 40 percre. Ezután leveszem a fóliát és még kb 10 percig sütöm, amíg meg nem pirul a máj is és a bacon is kicsit.

                 20130127_174328_Hagrid_Clean.jpg20130127_191643_Hagrid_Clean.jpg

Leggyakrabban salátával tálalom, de persze jó rizzsel vagy krumpli pürével is, vagy bármilyen párolt zöldséggel, esetleg majonézes finomságokkal:) Legutóbb valami különlegeset próbáltunk ki, mivel nem volt kedvünk a rizshez, a krumpli sok ideig készül és idény zöldségek mg nincsenek. Spagettit főztünk, meg sajtszószt készítettünk (Knorr). Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól tud passzolni ehhez a sült máj is:) Próbáljátok ki bátran, nem bánjátok meg!

Szólj hozzá

gyors csirkemáj bacon süt