2012. dec 09.

Félkész muffin na és?

írta: mood reader
Félkész muffin na és?

Most tutira sokan a szívetekhez kaptok: Hogy lehet egy főzős blogban félkész, por cuccokat bemutatni!!!??

Őszintén hiszem, hogy sokan vagyunk, akik nem annyira ügyesek a konyhában, vagy nem elég bátrak, esetleg nem szívesen pepecselnek el fél napot egy rövid életű csodáért, sőt egyre többen vagyunk, akiknek egyszerűen nincsen erre ideje!! Hány barátom dolgozik több, mint 80km-re az otthonától… Ők reggel 6 előtt kilépnek az ajtójukon és sokuk örül, ha este 8 előtt teszi be ismét a lábát… Ettől még szívesen fogadnák vendégeiket valami gyors, közkedvelt aprósággal.

PicsArt muffin (1).jpg PicsArt muffin (2).jpg PicsArt muffin (3).jpg PicsArt muffin (4).jpg

Szó nincs arról, hogy a valódi muffin ellen kampányolnék!! Ugyanakkor sokan nem mernek ilyen félkész csodákat vásárolni, mert attól félnek műanyag ízű lesz, meg hogy a könnyűsége csupán jó reklámszöveg. Na őket megnyugtatom, hogy a Dr. Otker muffinok egyszerűen mennyeiek és pont olyan finomak és omlósak, mint a cukrászdákban. Szégyen vagy sem nálam mindig van talomban 1 dobozzal és már sok alkalommal bizonyított!!

Szuper segítség, hogy a csomagoláson minden rajta van. Kell még a dobozon kívül 1 tojás, 1,5dl tej és egy picike olaj. Ennyi! a doboz minden tartalmát és az előbbi extrákat csupán össze kell keverni egy nagy tálban és kész a massza. Ehhez habverőt használunk! (http://mood-cook.blog.hu/2012/11/14/masinak_a_konyhaban_ii_keveres-kavaras). Ezalatt a sütőt is felmelegítem szintén a dobozon található instrukciók alapján. De a tepsit kiveszem és felpakolgatom rá a muffin-kelyheket. Most már csak bele kell kanalazni a formákba a masszát. Ez kb 1,5 evőkanálnyira fog kijönni:) Én a muffinokat fel szoktam turbózni még egy kevés lekvárral! Legjobban a csokis puffancskákhoz mi az piros gyümölcsöket kedveljük. Jók a saját márkás erdei gyümölcsös lekvárok is! Most málna lekvárt találtam még Törökországból:) Ilyenkor csak egy fél kanálnyi masszát teszek a pohárkákba, rákanalazok egy mandula nagyságú lekvárt és a tetejére még egy csapott kanálnyi masszát. Sütöm a leírás szerint 15-17 percig és már kész is!

Tehát, ha szeretnéd valami gyors aprósággal fogadni a vendégeidet, vagy ha váratlanul törtek rád te pedig viszonzásul megkínálnád őket egy kis sütivel, akkor hajrá, bátran dobd össze a félkész muffint és nem fogtok csalódni!!  Állítom, rá sem jönnek, hogy nem saját recept:)

Este a maradék muffin mellé pedig ajánlom nektek bármelyik James Patterson könyvet!! Legjobb persze angolul:) http://mood-reader.blog.hu/tags/james_patterson

Szólj hozzá

édesség muffin csokis süt