mood cook

Maradjon az étel élvezet!

2017. máj 20.

Zöld spárga, szűz, sajtszósz

írta: mood reader
Zöld spárga, szűz, sajtszósz

Imádom nyár elején a zsenge zöld spárgát! A sertésszűz és a sajf oedig nagyo  jól illik hozzá. Ráadásu, fél óra akatt szuper ebédet készítgetünk belőle.

A maihoz cajon dinszteltem 3 szál újhagymát, rákockáztam 5 szelet bacont. Mikor ez picit megpirult hozzáadtam 2 szűzpecsenyét felkockázva és addig kevergettem míg a hús kifehéredett. Sóval és borssal ízesítettem hagytam, hogy levet eresszen és puhuljon, de nem fedtem le a serpenyőt. Mikor megpuhult hozzá tettem a kb 2cm hosszúra vágott és ezidő akatt puhára főtt spárgát. Az egészre rászórtam 1 zacskó sajtszósz port (maggi v knorr), hozzáöntöttem 2,5dl tejet és készre főztem. Nem baj, hogy így több lett a folyadék, mint a leírásban, mert szaftosra akartam nem ...

Tovább Szólj hozzá

nyár gyors spárga sertés ebéd szűzpecsenye sajtszósz Maggi

2017. feb 20.

Tojásos reggeli tekercs

írta: mood reader
Tojásos reggeli tekercs

Ha már uncsi a ham and eggs, meg a rántotta és csökkentenénk a szénhidrátot is egy picikét, na akkor gyártsunk a felvert tojásból omlettet. De ezúttal ne kavargassuk, hanem süssük meg palacsinta formában mind két oldalát. Ízlésünk szerint gazdagítsuk amivel csak szeretnénk. Aztán tegyük egy tortilla lapra és tekerjük fel szorosan. Én most a tojást magában sütöttem, de feltekerés előtt sonka szeletekkel borítottam és reszelt sajttal szórtam meg. 1 tekercs bőven elég is reggelire valami finom zöldséggel és egy bögre kávéval:) 

Tovább Szólj hozzá

reggeli tojás tortilla tekercs

2016. jún 29.

Nyári meggy dzsem

írta: mood reader
Nyári meggy dzsem

Imádom a meggyet és szerencsére az egész család szereti:) Csalán találtam olyan szedd magad meggy fákat, amin a fekete, már szinte cseresznye édességű meggyet tudtam szedni. A leve édes, a húsa kocsonyás, ami kiváló dzsem alappá teszi ezt a fajtát:) A meggyet kimagoztam (1kg) a tetejére cukrot öntöttem és egy estét állni hagytam. Nem tudom a cukor mennyiséget, mert nem mértem csak érzésre tettem rá, de nem volt fél kiló sem az 1 kiló meggyhez, max 40 deka lehetett. Tényleg nagyon édes meggy volt. Ezt kicsit tovább, majd 2 órát főztem lassú tűzön, a végén pedig botmixerrel összeturmixoltam a gyümölcsöt. Az üvegekbe kevés vizet tettem, amit mikróban felforraltam. A lekvárt szinültig kanalaztam az üvegbe, majd fóliáztam, lezártam ...

Tovább Szólj hozzá

meggy házi lekvár dzsem

2016. jún 27.

Visegrádi pihenés és Naprforgó Étterem Dunabogdányban

írta: mood reader
Visegrádi pihenés és Naprforgó Étterem Dunabogdányban

Végre itt a nyár és meleg az idő, az ember pihenni és csobbanni vágyik! Meg persze megünnepelni a férje születésnapját és családosan ez már egész másképp zajlik, mint 3 éve:) Sikerült a munkájától kicsit elszakadni és hétköznap 3 napra szobát foglaltam hármunknak a visegrádi Royal Club Hotelben. A Booking.com oldalon dobott fel nagyon kedvező aznapi árakat. Hát igen, indulási napon lett végleges, hogy 2 éjszakára is el tudunk menni. A 2 éjszaka így aznapi foglalással hármunknak félpanziósan 56.000 forintba fájt. Persze nem siettünk. Odafelé még sétáltunk kicsit Szentendrén és Dunabogdányban a Napraforgó Étteremben ebédeltünk. A Facebook emlékképek szerint szinte napra pontosan 3 éve vacsoráztunk itt egy ismerős házaspárral, ...

Tovább Szólj hozzá

duna wellness visegrád ebéd dunabogdány royal club hotel napraforgó étterem

2016. jún 23.

Hűsítő bodza szezonja

írta: mood reader
Hűsítő bodza szezonja

Kirándulás alkalmával találtunk egy szép virágzó bodza bokrot. Én csak akkor szedem le, amikor frissen nyílottak a virágjai, még nem bogaras:) Így csak egy kisebb adagra valót szedtünk. Picit a napon hagytam, hogy ha lenne benne bogárka az elhagyja a szirmokat. Csinos üvegbe tettem megmosva cukorral és citrom karikával. 1 napot állni hagytam, leszűrtem és már ihattuk is:) Hűtve kitűnő nyári frissítő!

Tovább Szólj hozzá

virág bodza szörp

2016. jún 09.

Eperszezon vége felé

írta: mood reader
Eperszezon vége felé

Ez volt az első alkalom, hogy eperlekvárral próbálkoztam:) A család imádja ezt a piros, édes gyümölcsöt és nagyon kár, hogy ilyen rövid ideig élvezhető az évben. Úgyhogy jól bevásároltam és fagyasztottam, befőztem:) Mivel csak cukorral főztem össze így sajnos nagyon híg maradt, de nem baj így is el fog fogyni és legalább tudom mit eszik a gyerek!

Tovább Szólj hozzá

gyümölcs eper cukor lekvár főz

2016. ápr 20.

Kakasnál jártunk

írta: mood reader
Kakasnál jártunk

KAKAS ÉTTEREM 13. KERÜLET

 

A hétvégén a Vasúttörténeti Parkban járt a család. Old Timer Show volt az apropó, ami már tavaly is nagyon tetszett mindenkinek. Sajnos idén elég hűvösre, szelesre, esősre sikerült ez a délelőtt:( Viszonylag hamar fel is adtuk. Mivel okultunk a tavalyi árakból idén elhatároztuk, hogy nem a Parkban ebédelünk. Különben nagyon ínycsiklandozó kínálatból lehetett választani. A házi sajtoktól, füstölt húskészítményektől kezdve a lepényig mindent lehetett kapni, de az 1500 forintos kolbász kenyér, mustár nélkül nem túl vonzó ár:( Szóval okostelefonnal okosan találtunk házias éttermet a közelben.

A Kakas étterem a Reitter Ferenc utcában 3 perc volt kocsival. http://www.kakasetterem.hu/  Hála a 2 ...

Tovább Szólj hozzá

étterem ebéd 13 kerület Budapest Kakas étterem Reitter Ferenc utca

2013. aug 25.

Dr. Oetker császármorzsa

írta: mood reader
Dr. Oetker császármorzsa

Újabb nagy kedvencet fedeztem fel a Sparban! Azonnal ki is kellett próbálnom! Még sosem készítettem itthon császármorzsát és az a különös, hogy anyu sem csinált nekünk sosem...így fogalmam sincs mekkora munka vagy mennyire macera. Viszont a menzán mindig kérek, mert nagyon szeretem!!

 

Dr. Oetker császármorzsa

IMG_20130812_072133.jpg

8 hónapos terhesen megveszek az édességért! Azt mondják a fiúk édes szájúak! Na ez nálunk tutira igaz:) lap előtt nem tudok már hosszú időt a főzőlap előtt tölteni, ezért most igazán keresem azokat az ételeket, amikhez nem kell haptákban állni a konyhában. A Dr. Oetker pedig szerintem az utóbbi időben nagyon jó ízű, különleges félkész, por édességekkel jelenik meg a piacon. 

IMG_20130812_072224.jpg

Nem is kellett hozzá más csak ...

Tovább Szólj hozzá

könnyű édesség gyors császármorzsa desszert dr oetker

2013. aug 18.

Házilag készített olasz Gnocchi

írta: mood reader
Házilag készített olasz Gnocchi

Valami különleges olaszosra vágytam, ami hamar elkészül és nem a szokásos penne vagy spagetti. Nézegettem a Youtube-on a videókat, recepteket és akkor botlottam Gennaro bácsi videóiba. Hamisíthatatlanul olasz konyha egy dél-olasz bácsi olasz receptjeinek bemutatásával. Teljesen a rabja lettem és csak néztem sorra a videókat. Persze közben jól meg is éheztem:) És akkor jött a gnocchi! Egyszerűen ki kellett próbálnom!!

OLASZ GNOCCHI

PhotoGrid_1375986432459_Peter_Pinstripe.jpg

A dolog sokkal egyszerűbb, mint ahogyan én azt gondoltam ezidáig, és most már tutira nem is fogok többet előre csomagolt gnocchit venni a boltban, mert frissen sokkal jobb. Ráadásul a nyers gombóckákat még 1-2 napig simán fogyaszthatjuk a hűtőből is. Így gyakorlatilag mindig csak annyit főzünk ki, ...

Tovább Szólj hozzá

olasz tészta főz gnocchi gennaro

2013. jún 30.

Ebéd szezonálisan - újkrumpli, spárga, tarja

írta: mood reader
Ebéd szezonálisan - újkrumpli, spárga, tarja

20130525_184904_tony_cornered_1372019196.jpg_1576x1182

Imdjuk a tarját, megveszek a petrezselymes újkrupliért és alig várom már a spárga szezont:)

http://mood-cook.blog.hu/2013/02/17/kedvencunk_a_sajtos-tejfolos_tarja

Az újkrumpli akkor az igazi, ha aprócska és jó cafatos a héja:) Ilyenkor csak vízbe áztatom és nagyjából lekapargatom a héját. Kockákra vágom és vajjal sütöm teflonos serpenyőben. Én fedőt is teszek rá és néhány perc múlva megszórom rengeteg friss petrezselyemmel. Apu szerint a lényeg, hogy ne kavargassuk, csak rázzuk a serpenyőt, különben összetörik a krumpli. Én akkor szeretem, ha picikét már van színe is, és még nem omlik szét trutyivá:)

Tovább Szólj hozzá